Monday, 22 June 2015

Ada Babi Dalam Kandungan Rokok

Ada Babi Dalam Kandungan Rokok | Sebenarnya rokok ni dah ama difatwakan sebagai haram sebab rokok ni membawa kemudaratan kepada perokok tu sendiri dan juga orang sekeliling. Tapi, puak-puak yang suka merokok ni bongok jugak nak hisap rokok kan.

Rokok

Sebenarnya tajuk dekat atas ni aku saja-saja reka je. Saja nak bagi prokok-perokok tegar rasa macam seram-seram haram sebab ada babi kan. Kan umat kita ni kalau ada babi je terus haram. Tapi kalau ada perkara-perkara lain yang menyumbang kepada haram selain babi tu, tak de hal lah. Cool je kan.


Dah banyak dah fatwa haram yang dikeluarkan dekat Malaysia ni tapi perokok-perokok tegar ni masih lagi berdegil nak bunuh anak bini mak bapak diaorang dengan asap rokok sendiri. Aku tak kisah kalau korang perokok nak bunuh ahli keluarga sendiri, tapi tolong lah hormat sikit orang lain bila keluar di kawasan orang ramai. Agak-agak lah nak merokok dan sembur aap rokok dekat orang lain kan. Bongok sangat tu. Geram aku.

 

 

2 comments:

Cikgu Norazimah said...

Hai. CN blogwalking kat sini.
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

Iola said...

macam macam huuu